Verbouwen?

Welke financiële steun bestaat er?

Mijn VerbouwPremie

Al wie investeert in een bestaande woning of appartement, kan afhankelijk van zijn gezinsinkomen financiële steun aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel) en investeringen in woningkwaliteit (elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren).

Meer info in de folder van de Vlaamse overheid.

Mijn VerbouwLening

Sinds 1 september 2022 kan u een VerbouwLening aanvragen tot maximaal € 60.000. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energie-efficiëntie. Deze lening is renteloos (0% intrest), zolang de wettelijke rente onder 3% blijft. Koop u een woning met EPC label E of F label (voor appartementen zijn de definities afhankelijk van het jaar van aankoop) dan komt u vanaf 1 januari 2023 niet meer in aanmerking voor deze VerbouwLening. Behoort u tot deze categorie dan kan u een renteloos renovatiekrediet afsluiten bij uw kredietinstelling.

Renteloos renovatiekrediet of Rentesubsidie

Wie een woning of appartement met een slechte energieprestatie koopt én dat pand binnen de 5 jaar grondig renoveert, kan bij de kredietgever naast de hypothecaire lening voor de verwerving van het pand ook een renovatiekrediet aangaan.